Data communicatie

Data communicatie is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei soorten van informatie uitwisseling tussen computers. Dat is tegenwoordig in de 21ste eeuw heel belangrijk dat maakt het onderwerk zo interessant, maar ook een beetje saai. Er is niet veel over te vinden alleen dat er verschillende technieken zijn maar dat was al bekend. Bijvoorbeeld tussen telefoon en computer of computer tussen computer.

De andere kant van ICT

Wij willen zeer graag dit thema in deze periode hanteren. De ICT lijkt namelijk zeer leuk en aardig. Dit wil namelijk de media ons ook doen denken. Zolang wij namelijk alleen maar de voordelen van de ICT te horen krijgen hoe positiever wij over de ICT zijn.

Wij hebben echter wel al het een en ander over de negatieve gevolgen van de ICT gehoord. Maar in percentages horen wij 95% van de tijd alleen de positieve zaken van de ICT. En trouwens wij horen niet alleen de positieve zaken wij ervaren in de meeste gevallen namelijk ook alleen de positieve zaken van de ICT. De negatieve verhalen hoor je wel maar je hecht er dus weinig aandacht aan dit is de reden dat wij graag meer van dit thema willen leren zodat wij ons misschien nog wat bewuster van de gevaren van de ICT worden.

Sharona de schrijver van dit stukje wilde zelf ook zeer grag haar Facebook account verwijderen aangezien Sharona meerdere heftige verhalen heeft gehoord over de nadelige gevolgen van Facebook. Maar hoe heftig deze verhalen ook waren je blijf toch aan alle positieve aspecten denken. maar dit is niet alleen de fout van Sharona. Sharona heeft namelijk wel de stap durven te zetten om haar twitter account te verwijderen. Sharona kreeg toen constant berichten van twitter met de vraag of ze zich niet bedacht had. De procedure is namelijk dat je account pas na meer dan een maand verwijdert wordt. Uit dit voorbeeld wil ik laten zien dat de media echt een grotere boosdoener is dan vaak gedacht wordt. De ICT is namelijk zeer handig voor bedrijven je hebt zeer gemakkelijk veel informatie. Maar dit betekend dus wel dat je helemaal geen privacy meer hebt.

Conclusie

Wij zouden graag ‘De andere kant van ICT’ als subthema hebben.

Advertenties