Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze.

Social media bestaat nog niet zo lang maar is wel al zeer bekend en populair. Facebook is de meest gebruikte social media website die maar liefst 800 miljoen leden heeft.

Wie van jullie weet niet wat Facebook is? Inderdaad (bijna) iedereen weet wat Social media inhoudt. Wie van jullie heeft geen Social Media account?

Wat alleen al uit dit kleine testje is gebleken dat bijna iedereen een Social Media account heeft. Wij kunnen jullie de voorbeelden van Social Media uitgebreid gaan uitleggen maar als het goed is hebben jullie al deze voordelen al lang zelf ervaren. Als actualiteit en het delen van bepaalde zaken gaat zeer snel. Maar ook zijn er nog zeer veel voorbeelden waar de meeste mensen van jullie nog geen baat bij hebben zoals bij een baan. Op social media kun je jezelf namelijk ook verkopen/laten zien hoe goed je in de markt bent.

Social Media wordt op dit moment al zo goed verkocht wegens het feit dat je bepaalde praktische zaken gewoon niet kan doen zonder een account. Ook zijn er zaken die ik persoonlijk absurd vind maar de meerderheid toch niet als twitterspreekuren bij een arts.

Bedrijven hebben ook veel baat bij social media, ze weten namelijk op een snelle wijze al direct wat hun klanten willen. Wel is dit ook een zeer groot nadeel. Een jongen heeft dit namelijk een keer gepost ‘Uit met mijn vriendin, nu weer hoofdpijn’. De verzekeringsmaatschappij heeft hieruit geconcludeerd dat hij voorheen geen hoofdpijn had. Hij krijgt nu dan ook geen hulp en geld meer om zijn hoofdpijn te verminderen. Alleen al uit dit voorbeeld kan ik concluderen dat jullie gaan zeggen dat dit bij jullie toch niet het geval is. En ook hier zie je weer dat de nadelen van social media niet goed genoeg ingezien worden en toch zijn de gevolgen zeer groot.

Ook hebben veel mensen hun baan verloren, een hoge boete gekregen en dat alles alleen aangezien ze een tweet hadden geplaatst die als grap was bedoeld (en zo dus niet opgenomen werd).

Uit een rapport vanuit de UK werden er 2 Britse toeristen aangehouden. Ze kregen geen toegang tot de VS nadat er eentje een grap had gemaakt over het bombarderen van Amerika en het opgraven van Marilyn Monroe.

Ook is een nadeel dat je niet meer leert om dingen voor jezelf te houden. Problemen? Plaats het direct op de social media. En ja dit kan je baan/goede reputatie kosten.

Ook wordt een roddel zeer snel verspreidt.

Toch komen sommige mensen/bedrijven zichzelf ook door het gebruik van social media.

Ook is het verslavend.

Conclusie:

Onze bedoeling is niet dat jullie per direct jullie social media account gaan verwijderen. Social media is namelijk zeer praktisch en op welke manier ga je jezelf anders goed op de kaart brengen?

Wel hopen wij dat jullie nu in ieder geval gaan inzien dat social media meer negatieve aspecten heeft dan vaak gedacht wordt. Ben dus voorzichtig met alles wat op het internet komt. Want weet dat alles wat ook maar één keer op het internet is gepost op het internet blijft.

Ook wil ik hieraan toevoegen dat ik mij zorgen maak over het niveau van de (Nederlandse) bevolking aangezien het de laatste laren flink is gedaald. Vroeger maakten wij ons nog zorgen om ‘nuttige’ zaken en nu maken wij ons zorgen om dingen als tijdlijn op facebook.

Eindconclusie:

Social media is zeker een verrijking van het leven, maar geniet met mate! 😉

http://prezi.com/5c0mnghhndcf/present/?auth_key=qjw6k8s&follow=a131mqhy133v

 

Advertenties