De Webshops  

Webshop 1:

http://flitsgames.com/

Voor mij is het duidelijk wat ze verkopen (computergames ed.). Verder staat boven aan de site ook de naam van de webshop. Daarnaast kun je gemakkelijk de zoek filter gebruiken en zo overal doorheen surfen. Je komt overal snel doorheen in nog minder dan 2-3 seconden. De zoek dienst staat altijd bovenaan ook al surf je verder naar een ander product. Ook is alles goed te zien op de webshop en je ziet meteen wat er wordt aangeboden. Maar er zijn geen hyperlinks beschikbaar. Je kunt op de website zelf producten bestellen en contact opnemen met het bedrijf. Maar als je kijkt naar een visuele handicap of motorische handicap zou ik nee zeggen, er wordt te veel met kleine letters gewerkt en het heeft geen automatische rondleiding of zoiets dergelijks. Tot slot laten ze afbeelding zien op de home pagina waarbij je een onderwerp kunt aanklikken of een van de belangrijkste (en nieuwste) spellen,  overheersend vindt ik het echter niet maar vanuit mijzelf had het wat minder mogen zijn.

Deze webshop voldoet dus aan 8 van de 10 punten ze voldoen niet aan de Hyperlink en deze website is niet erg praktisch voor mensen met een handicap.

Een tip is om Hyperlinks aan de site toe te voegen. Ook zou er een knop kunnen komen om bijvoorbeeld het lettertype handig te vergroten. De site is wel zeer overzichtelijk wat fijn is. 

Webshop 2:

Ballonnen.net

Je hoort aan de naam eigenlijk al wat deze webshop aanbiedt, namelijk  ballonnen van verschillende soorten en maten. Bovenaan de site staan handige kopjes waar je op kunt klikken om verder te surfen door de site. Gedurende het hele bezoek van de site staat ook hun naam er boven. Ik kom er in minder dan 2 seconde doorheen dus met de snelheid zit het zeer zeker ook goed. Daarnaast kun je ter alle tijden gebruik maken van het zoekprogramma waar je ook op klikt  de zoekfunctie blijft boven aan de website staan. Verder is alles ook  goed zichtbaar op de site. Ook zie je steeds aan het kopje van een product waar het overgaat, maar soms wordt er naar mijn mening net iets te veel tekst gebruikt. Je kunt ook zelf dingen uitvoeren op de site zoals je inschrijven voor de nieuwsbrief, bestellen enz. Tenslotte wordt er gebruikt gemaakt van een Hyperlink door je door te verbinden naar http://www.facebook.com. De website is niet goed toegankelijk voor mensen met een handicap omdat, er geen extra hulpmiddel aangeboden worden. Wel zijn de Afbeeldingen goed gebruikt en zijn de afbeeldingen niet te overheersend.

Deze webshop voldoet dus aan 9 van de 10 punten, deze website is niet erg praktisch voor mensen met een handicap.

 De site is duidelijk maar niet zeer aantrekkelijk. Dit kan mijn eigen mening zijn maar persoonlijk zou ik toch de site fleuriger maken. En bijvoorbeeld meer doen met die ballonnen. Er zou bijvoorbeeld een ballonnenachtergrond kunnen komen.

Alles is te vinden op deze site dit is zeer fijn.

Onderwijs

Onderwijsinstantie 1:

http://www.tilburguniversity.edu/nl/

Er staat de hele tijd boven de site van wie deze website is en wat ze willen bereiken (ze laten zien hoe het er aan toe gaat op hun universiteit). Je kunt zelf kiezen waar je heen wilt aangezien het goed wordt aangegeven met kopjes. Er is veel te doen en te bekijken. De site is soms wat te langzaam, maar het zal nooit langer dan 3 à 4 seconden duren. De zoekfunctie is op dit moment goed (niet alleen omdat hij altijd op dezelfde plaatst staat maar ook omdat, het zoekprogramma in verbinding staat met Google). Daarnaast worden er naar mijn mening soms iets te veel tekst gebruikt maar dit is wel enigszins logisch aangezien dit een website van een universiteit is. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van Hyperlinks. Er staan veel hyperlinks op een rij om je door te verbinden met andere sites. Deze site is echt bedoeld als informatieverschaffer, ook is deze website ervoor bedoeld dat je weet hoe je contact met de universiteit op kan nemen. Ze maken goed gebruik van hun afbeeldingen en zijn niet overheersend. De afbeeldingen laten zien waar het over gaat als je er op klikt. Tenslotte zijn er geen hulpmiddelen voor mensen met een handicap.

Deze website voldoet dus aan 9 van de 10 punten, deze website is niet erg praktisch voor mensen met een handicap.

De site is duidelijk maar toch niet zo duidelijk dat alles in een oogopslag duidelijk is. Dit zou ik veranderen.

De site voldoet goed aan zijn verwachtingen de informatie die je zou willen weten is goed verkrijgbaar.

 

Onderwijsinstantie 2:

 http://www.nti.nl/

Er staat de hele tijd boven de site van wie deze website is en wat ze jou aan kunnen bieden. De kopjes zijn ook zeer duidelijk. Er is een zeer duidelijke en uitgebreide zoekfunctie wat zeer handig is om voor jou de perfecte opleiding te vinden. Ook is de site zeer snel binnen 3 seconde ben je op de plaats waar je wil komen. Er wordt geen gebruik gemaakt van hyperlinks. Er wordt goed gebruik gemaakt van de afbeeldingen. Kortom deze site is zeer overzichtelijk en duidelijk. Je kunt namelijk goed en snel contact opnemen ook is er een mogelijkheid om jouw mening te posten op de site zodat andere mensen hier profijt van hebben of dat jijzelf ervan profiteert aangezien je de informatie die jij zoekt snel krijgt.

Deze website voldoet aan 8 van de 10 punten, deze website is niet erg praktisch voor mensen met een handicap en er wordt geen gebruik gemaakt van hyperlinks

Een tip is om gebruik te maken van hyperlinks.

Wel is de site erg duidelijk en overzichtelijk, dit is zeer positief.

Non-Profit organisaties

Non-Profit organisatie 1:

http://www.gehandicaptekinderen.nl/

Er staat boven aan de website wat ze willen bereiken met hun organisatie (ze willen namelijk gehandicapte kinderen helpen) hun naam staat er ook bij en wat jij kunt doen om de organisatie en dus de gehandicapte kinderen te helpen is geld doneren. Het is duidelijk waar je naartoe kunt gaan aangezien de site maar voor één ding bedoeld is namelijk geld doneren. Ik was heel snel op de site dus daar zit het ook wel goed mee. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van een zoek filter maar er is wel een goede opmaak en alles is duidelijk. Er wordt daarentegen wel weer geen gebruik gemaakt van hyperlinks. Je kunt niet op de website communiceren maar wel zelf geld doneren voor het fonds. Tot slot is deze website niet toegankelijk voor mensen met een gemotoriseerde of visuele handicap De afbeeldingen zijn echter niet overheersend maar passend.

Deze website voldoet dus aan 8 van de 10 punten ze voldoen niet aan: de Hyperlink en deze website is niet erg praktisch voor mensen met een handicap.

Een tip is om de site uit te bereiden. Zo kunnen ook nog meer sponsoren gewonnen worden. Als er bijvoorbeeld ook te zien is wat er al allemaal is bereikt met het geld en wat de doelen zijn dan is deze site betrouwbaarder. Op dit moment loopt deze organisatie sponsoren mis wat jammer is.

De site ziet er wel zeer leuk en aantrekkelijk uit dit is een positief aspect van deze site.

Non-profit organisatie 2:

http://www.uwc.nl/

Toen op de website kwam wist ik gelijk van wie  deze website is en overal op de website was dat ook bekend. Maar als ik een vreemde was geweest dan had ik niet geweten wat deze organisatie wil bereiken en wat hun voornaamste doel is. Er staat ten alle tijden boven de site een zoekfunctie. Ook had ik wel het idee waar ik op moest klikken en hoe ik verder moest surfen. De website is goed opgemaakt en er wordt ook gebruik gemaakt van hyperlinks naar www.facebook.com en www.youtube.com. Je kunt je inschrijven op de site om zelf lid te worden van uwc. Ook kun je contact met deze organisatie opnemen. Hij is niet goed toegankelijk voor mensen met een visuele of gemotoriseerde handicap omdat, er geen hulpmiddelen aanwezig zijn. Tot slot zijn de afbeelding maken niet duidelijk genoeg. Ik had niet echt een idee wat ze met die afbeeldingen bedoelden

Deze website voldoet dus aan 8 van de 10 punten ze voldoen niet aan het feit dat deze website is praktisch voor mensen met een handicap ook hadden de plaatjes duidelijker gemogen.

De site is theoretisch gezien overzichtelijk, maar praktisch gezien absoluut niet. Je moet vaak doorklikken voordat je echt weet wat je wil vinden. Ook is het niet direct duidelijk waar deze website voor staat.

Er wordt goed gebruik gemaakt van hyperlinks wat positief is. 

Overheid

Overheid  1:

http://www.wpm.nl/

Boven aan de site staat de naam van de instantie. Links staan allerlei onderwerpen waardoor je er meer  over te weten komt. Door de  kopjes die links staan word je vanzelf doorverwezen naar de onderwerpen waar je meer over wilt weten en leiden je weer naar andere links. De snelheid is goed, de pagina’s verschijnen meteen. Er is ook een zoekfunctie aanwezig, die gedurende de hele tijd dat je op de website bent boven aan zichtbaar blijft. Alles is goed zichtbaar als ik door de website heen ga. Zelf vind ik de informatie soms wat aan de lange kant waardoor ik als jongere niet deze hele website zou gaan lezen. Er wordt gebruik gemaakt van hyperlinks doordat je automatisch wordt doorverwezen naar andere websites zoals http://www.Overheid.nl.  Je kunt niet alleen contact met de organisatie opnemen ook kun je iemand anders attenderen op deze pagina. Tot slot is de website niet toegankelijk voor gemotoriseerde of visuele gehandicapte mensen daar worden geen hulpmiddelen voor aangeboden. Daarentegen vind ik dat de afbeeldingen niet overheersend zijn maar er voor zorgen dat je weet waar je op klikt.

Deze website voldoet dus aan 9 van de 10 punten, deze website is niet erg praktisch voor mensen met een handicap.

De site is duidelijk maar je wijkt snel af. De informatie wordt namelijk niet op een erg interessante manier gebracht. De kans dat iemand deze site geheel gelezen heeft is ook echter zeer klein. Bij bijvoorbeeld de site van de University Tilburg is de informatie ook niet zeer interessant (in de meeste gevallen). Maar je blijkt toch lezen aangezien je de informatie nodig hebt. Bij de site van het waterschap is dit echter niet het geval, deze informatie heb je alleen nodig voor een sollicitatie e.d. vandaar dat hieraan gewerkt moet worden.

De plaatjes zijn zoals al eerder vermeld duidelijk en alle informatie is goed vindbaar.

 

Overheid 2:

http://roermond.com/gemeente

De naam staat de hele tijd boven de site dat laat zien wie ze zijn. Ik had ook bijna meteen door wat ze als doel hebben, namelijk informatie geven over Roermond, op allerlei gebied. Alleen zijn vele topics nog niet gevuld met tekst. Ik heb het idee dat hier nog heel veel gegevens moeten worden ingevuld. Je kan door de balk bovenaan onderwerpen kiezen, dan verschijnen allerlei sub onderwerpen.  Je moet wel even zoeken. De navigatie snelheid is goed. Er is geen zoekmogelijkheid of FAQ.  De webpagina’s zijn via de browser goed te bezichtigen. Er wordt veel gebruik gemaakt van een korte inleiding met een mogelijkheid tot verder lezen op een andere pagina. Hierdoor wordt het scannen van de tekst wat vertraagd. Er wordt veel gebruik gemaakt van hyperlinks door op pagina’s te komen van restaurants instanties etc. Ik heb geen mogelijkheid gezien tot interactie of e-mail. De website is niet toegankelijk voor mensen met visuele of motorische handicaps. Er wordt veel gebruik gemaakt van afbeeldingen.

Deze website voldoet dus aan 8 van de 10 punten ze voldoen niet aan het feit dat deze website is praktisch voor mensen met een handicap er is geen zoekmogelijkheid (of FAO). Ook is het minder positief dat er geen mogelijkheid tot interactie is, maar aan de andere kant is dit duidelijk wegens het feit dat dit een site is die gebruikt kan worden als informatieverschaffer.

Een tip is om een zoekmogelijkheid bij deze site toe te voegen.

Op de zoekmogelijkheid na is dit een zeer duidelijke en overzichtelijke website.

 

Eigen voorkeur

http://www.cesartherapie.nl/

Toen ik de website opende stond gelijk bovenaan wie ze zijn en wat ze willen. Aan het midden van de site staat een pakkende inleiding die goed bij het onderwerp past. Door de foto op de voorkant hebben mensen die niks hier over weten een idee waar het over gaat. Het is duidelijk dat je de linker kopjes moet gebruiken om door de site te surfen. In een klik ben ik doorgelinkt in minder dan een seconde. Gedurende de hele tijd van mijn bezoek staat de zoekfunctie er boven waar je makkelijk onderwerpen mee kunt vinden. En de site is ook goed opgemaakt. Bij (bijna) elk onderwerp zie ik waar het overgaat als ik er op klik, soms zijn de kopjes wat te moeilijk voor mensen die er niks vanaf weten. Dat is echter niet zeer ernstig aangezien alles bijna altijd goed wordt uitgelegd. Verder wordt er gebruik gemaakt van hyperlinks door je door te verbinden naar andere sites die onder aan de pagina staan. Wat misschien ook sites zijn met dezelfde eigenaar. Je kunt contact met hun opnemen door hun te mailen of te bellen. Daarnaast is de site niet goed te gebruiken voor mensen met een handicap en zou ik zeggen dat ze soms iets meer afbeeldingen mogen gebruiken.

Deze website voldoet dus aan 8 van de 10 punten ze voldoen niet aan het feit dat deze website is praktisch voor mensen met een handicap ook hadden de plaatjes duidelijker gemogen.

Het is een kleine moeite om de plaatjes aan te passen maar de site wordt er wel veel duidelijker door vandaar dat ik ook zeg dat het slim is dat er grondig naar de plaatjes gekeken wordt.

De informatie is duidelijk en goed vindbaar dit is zeer prettig.

Advertenties